Co-creatie en Lean ?>

Co-creatie en Lean

Co-creatie. Bij sommige organisaties is het een ‘vies woord’. Net als het woord ‘zakelijk’ of ‘lean’. Jammer vind ik dat, want het gaat wat mij betreft altijd over de inhoud. Of je het nu co-creëren noemt of samen werken aan. Of je het nu lean noemt of klantgericht werken. Veel te vaak ontstaan er discussies over de woorden ipv over de bedoeling van het woord. En dan ben je zo weer een uurtje verder, of twee…

Leuk hè hoe ego’s werken. Ik wil gelijk hebben, de eerste zijn, onderscheidend zijn, uniek zijn etc. etc. En dan boos of teleurgesteld worden als de ander iets anders vindt of eerder is. Laat maar los… Het is allemaal niet belangrijk.

‘Mijn’ motto is: sta open voor de ander, draag bij vanuit je hart en groei samen. En dan helpt het wel als de ego’s even aan de kant staan en je werkelijk ruimte durft te laten – voor de ander, voor je klant, voor dat wat de bedoeling is binnen jouw organisatie. Want als je niet zo druk bezig bent met overtuigen, kun je echt horen wat belangrijk is en gaan dingen gek genoeg veel sneller, effectiever en op een heel creatieve manier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.