Eenvoud ?>

Eenvoud

Dit jaar staat voor mij in het teken van Eenvoud. “Eenvoud is het kenmerk van het ware.” (H.Boerhaave) Tijdens de eerste drukke maanden van het jaar wordt ik uitgedaagd om die Eenvoud te onderzoeken. Wat is dat voor mij? Hoe vind ik dat terug in mijn werk? Hoe vind ik dat terug in mezelf? Wat is ‘het Ware’ in de dingen die ik meemaak? Elke keer als ik een nieuw inzicht krijg, schrijf ik dat op. Een van die inzichten wil ik hier graag delen.

“Eenvoud is laten gebeuren.”

Harriët de Waard

Zo vaak willen we controle houden; bij vervelende situaties, bij uitdagingen, bij nare gevoelens… Laten gebeuren vraagt om radicale acceptatie. Alles er laten zijn wat er (toch al) is. Slecht weer, angstgevoelens, drukte op de weg…. En zien dat het tijdelijk is (de ware aard van alle vormen op deze aardbol). Het enige waar je ‘controle’ op hebt, is je respons. Acceptatie of weerstand? Het is een uitdaging die op vele manieren terug komt, maar de ‘Eenvoudige’ oplossing is acceptatie. Zo eenvoudig is dat overigens nog niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.