Voor organisaties ?>

Voor organisaties

De kunst van het leren samenwerken.

Herken je dit? Je ziet volop kansen en mogelijkheden in je organisatie. Je weet waar je voor staat en waar je naartoe wilt. Daarbij wil je het potentieel van je medewerkers ook optimaal benutten en gezamenlijk voor het beste resultaat gaan. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe krijg je de talenten in kaart en zorg je dat medewerkers hun persoonlijk leiderschap nemen?

Punt van inspiratie brengt de talenten en drijfveren van iedere medewerker in beeld en brengt medewerkers samen om inzicht te krijgen in elkaars talenten en drijfveren. Dit zorgt ervoor dat er betere samenwerking ontstaat.

Samen creëren we een werkomgeving waarin iedereen van en met elkaar leert en blijft leren. We zorgen ervoor dat elkaar helpen en adviseren  de ‘normaalste zaak van de wereld’ wordt en dat iedereen daarbij het organisatiebelang goed op het netvlies heeft. Zo wordt samenwerken inspirerend en worden als vanzelfsprekend de beste resultaten geboekt.

Gegarandeerde resultaten voor jou:

  • Jij ontdekt wat jouw medewerkers motiveert en welke invloed jij hier op hebt;
  • Medewerkers nemen regie op hun eigen werk en werken met meer plezier en resultaat;
  • Medewerkers weten hoe ze dagelijkse uitdagingen kunnen omzetten in leermomenten;
  • De verbinding onderling wordt versterkt en medewerkers worden gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen.

En mochten er onderliggende samenwerkingsvraagstukken spelen, dan kan ik met een (organisatie-) opstelling de oplossingen in beeld brengen, zodat iedereen weer vooruit kan.  

Een paar voorbeeldsituaties:

“Hoe kunnen we leren samenwerken? “

Ik maak een analyse van de huidige situatie op basis van het passiemodel voor organisaties. Samen bepalen we het plan van aanpak en bespreken we op welke elementen we gaan inzetten om de gewenste resultaten te bereiken. Denk aan: projectbegeleiding, workshops en individuele begeleiding.

“Een bevlogen en professionele adviseur die vanuit de vraag van de klant opereert en daarbij ook het organisatiebelang goed op haar netvlies heeft.” (Directeur/Bestuurder Opleidingsinstituut – S. van Gent)

“Hoe benutten we onze talenten optimaal?”

Ik zorg dat ieders talenten en drijfveren op een heldere manier in beeld worden gebracht door middel van individuele drijfverenscans. Vervolgens gaan de medewerkers in workshopvorm aan de slag met het verbinden van rollen en talenten. Ook gaan zij  ontdekken hoe zij vanuit een ‘lerende mindset’ hun werkgeluk kunnen vergroten en hun gezamenlijke prestaties kunnen verbeteren.

“Ik was mijzelf niet bewust dat het benaderen van werksituaties vanuit je sensitief vermogen zo’n verrijking kon zijn” (Manager ziekenhuis – R. de Vos)

“Welke koers bekrachtigt onze organisatie?”

Samen verhelderen we de strategische en tactische keuzevraagstukken voor jouw organisatie/team. Denk bijvoorbeeld aan: het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden, het lanceren van nieuwe producten/diensten, het bepalen van de gezamenlijke missie en visie bij fusies. Ik ben jouw sparringpartner en zorg ervoor dat complexe situaties inzichtelijk worden, zodat jij heldere besluiten kunt nemen. Ik werk hierbij o.a. met organisatieopstellingen en systemische werkvormen.

“Opstellingen brengen voor mij in beeld: waar staan we, wat willen we, wat kunnen we. Ook al was ik hier van tevoren best sceptisch over.” (Directeur vmbo-school – H. van het Hof)

Laten wij samen kijken hoe Punt van Inspiratie in jouw organisatie ‘de Kunst van het leren samenwerken’ tot stand kan brengen.

Wil je een keer kennismaken? Dat kan. Een intakegesprek is zo gepland en is altijd gratis en vrijblijvend. Ik kijk graag samen met jou wat Punt van Inspiratie voor jouw organisatie kan betekenen.

Organisatie- en teamopstellingen

  • Hoe komt het dan wij al 5 leidinggevenden in 3 jaar tijd hebben gehad?
  • Hoe kunnen we de kracht van ons team vergroten?
  • Welke toekomstrichting is ‘de bedoeling’ voor ons team?

Herken jij in jouw team een van de bovenstaande vraagstukken? Of wil jij de onderstroom in jouw team helder in beeld brengen? Dan ga ik graag met je in gesprek.

Eerst bespreken we samen de huidige situatie en systemische vraagstukken. Vervolgens gaan we met jouw (kern-)team en externe representanten aan de slag. Zo ben je verzekerd van waardevolle en objectieve  input om jouw teamontwikkeling verder voort te zetten!

Laat je positief verrassen en plan je gratis intakegesprek.