Transformeren! ?>

Transformeren!

Transformatie is een activiteit in het hier-en-nu, niet een toekomstige gebeurtenis.
Jillian Michaels

We gaan verhuizen. Weg van ons vertrouwde stekje. Oef! Wat begon als een idee staat nu echt voor de deur. Verandering…En ja hoor, daar is ie weer Angst. Getver, wat heeft dit fenomeen toch vele gezichten. Dat waar ik met mijn coachingsklanten dagelijks over spreek, zit nu bij mij te wringen. En ik ken hem goed. Inmiddels heb ik al aardig wat stappen in mijn leven genomen waarbij ik mijn angst tegemoet ben getreden. Dus je zou zeggen, “eitje!”. Maar nee, nieuwe fase, nieuwe uitdaging.

Ik geloof erin dat dingen niet voor niets gebeuren en dat er lessen te leren zijn. Dus ook bij deze verandering kijk ik hem weer recht aan: Angst. Wat ben ik bang te verliezen? Wat bevalt me (mogelijk) niet aan mijn nieuwe situatie? Mijn gedachten halen alles uit de kast om een dreigende situatie te creëren. Maar ik laat me niet vangen. Ik wil het niet. Al deze angst is ‘valse angst’. Ze draait om verleden dat er niet meer is en toekomst die er nog niet is.

Tijd voor transformatie! Datgene wat ik afgelopen vrijdag op een fantastische teamcoachingsdag zag gebeuren. Door als coach alles te laten zijn wat er was; weerstand, oordeel, angst, wantrouwen. Door dit met liefde tegemoet te treden en mogelijkheden te bieden voor hoe het anders kan. Beginnend bij ieder individu. Want een beeld maken van de toekomst is leuk, van het verleden kun je leren, maar in het NU zit de kracht om te transformeren.

Teamcoaching transformatieproces in een notendop:

Van                                                                       Naar

Weerstand                                                                Overgave

Angst                                                                         Vertrouwen

Zij                                                                               Ik

Afwachten                                                                Invloed uitoefenen

Wat een genot om dit te mogen begeleiden en het plezier te zien dat hieruit voortkomt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.