Waar zit energie in? ?>

Waar zit energie in?

Zo tijdens de vakanties en vlak daarna heb ik meestal een soort pauzemoment. Een pas op de plaats, even beseffen waar ik ook alweer allemaal mee bezig was. Dat is echt letterlijk een moment waarop ik achter de laptop zit en voel… Sommige dingen waar ik heel enthousiast mee bezig was (dacht ik :)) bleken eigenlijk helemaal niet zo leuk. Andere dingen brachten en brengen nog steeds heel veel energie.

Gedurende de loop van het jaar komt ook vaak de vraag naar voren: “Wil ik het helemaal anders?” “Tijd om het roer om te gooien?” Dan zit er geen energie in wat ik doe. Meestal is dat op een moment waarop het wat te druk is geweest en ik teveel van mezelf heb gevraagd. Mijn grenzen over ben gegaan…

Maar terug naar de after-vakantie-situatie, het hier-en-nu. Zittend achter de laptop besef ik me dat de woorden die ik neerzet gewoon komen. Ik hoef er niets voor te doen. Ik hoef niet hard na te denken of te verzinnen. Het komt gewoon. En dat is nu precies de opbrengst van deze (voor mij helende) vakantie. Weer afgestemd zijn op mijn binnenste, mijn ware Zelf zoals het ook wel genoemd wordt. Die connectie is een kwestie van stil worden, luisteren en voelen. En dan vol vertrouwen volgen wat er gebeurt. Totdat het denken zich er weer mee bemoeit natuurlijk. Dan zeg ik vriendelijk “Hallo denken, hoe gaat het ermee?” En zonder in te gaan op het antwoord, merk ik dat de connectie al weer is gelegd. En dan volg ik waar op dat moment energie in zit. Heel klein en heel groots!

Wil jij ook leren loslaten en creëren vanuit vertrouwen? Je bent van harte welkom. Een ont-moeting is zo geregeld! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.