Nationale theaterdag?! ?>

Nationale theaterdag?!

Op ontdekkingstocht naar wie je werkelijk bent.

Het is vandaag ‘Nationale theaterdag’. Het doet me denken aan het spelen van rollen en het dragen van maskers. Het masker van de persoonlijkheid, dit hoort wel bij mij, dat niet. Ik las:”Je bent geen persoonlijkheid, je hebt een persoonlijkheid…en dat draag je als een masker op wie je werkelijk bent.” Mooi gezegd! En toch, je trapt erin… dat je denkt dat je je persoonlijkheid bent. Als je je weer eens druk maakt over het aantal likes op je facebookbericht of als je denkt dat de ander slimmer, mooier, succesvoller is – “ik ben niet goed genoeg”…

Botox en fillers              

Het probleem ontstaat niet bij erkennen van de persoonlijkheid, het probleem ontstaat als we er teveel eigenwaarde aan op gaan hangen. Als we ervan overtuigd raken dat het de waarheid is, dat we te dik, te dun of te dom zijn. Of juist het tegenovergestelde, dat we denken dat we beter zijn, slimmer, mooier, succesvoller dan de ander. Als dit de waarheid voor ons wordt, gaat ons ego de rol overnemen en gaan we conflicten zoeken en verschillen uitvergroten, om zo de bevestiging te krijgen dat we inderdaad beter zijn dan de ander. Maar we vergeten… het is slechts het masker. Sommige mensen gaan er zo in op dat ze er alles aan doen om het masker in stand te houden en maar niet te laten zien dat er langzaam barstjes in beginnen te komen. Letterlijk, door te botoxen en te fillen. Figuurlijk door andersdenkenden buiten de deur te houden of met grof verbaal geweld neer te slaan. Alles om de schaduwkanten van die persoonlijkheid maar niet te hoeven zien. Zo wordt de persoonlijkheid ook nog eens eenzijdig belicht. Alleen de goede kanten mogen er zijn.

Erkennen

Maar wat zou er gebeuren als we eens begin met die schaduwkanten in onszelf te erkennen? Dat er dingen zijn in onze persoonlijkheid die we niet zo tof vinden, die we niet waarderen of koesteren. Als we die kanten er ook gewoon laten zijn, gebeuren er hele andere dingen. Je ontdekt dat je persoonlijkheid + en -/- is en dat alles waarde heeft. En als je dat doet, ga je ook inzien dat het slechts gedachten zijn die je over jezelf hebt. Gedachten en gedachtenpatronen die je waarheid hebt laten worden. Waar je van overtuigd bent geraakt. En HOERA! het zegt niets over wie je werkelijk bent. Wat een bevrijding! Je hoeft niet meer te strijden, je hoeft niet meer te bedekken. Alles mag er zijn. Want jij weet wie je werkelijk bent en dat is onbegrensd en vol mogelijkheden. Daarmee wordt iedere dag een feest, een ontdekkingstocht. Een tocht waarop je anderen kan ontmoeten vanuit openheid, liefde en vertrouwen. Een tocht waarop je jezelf kan ontwikkelen, kan leren en kan genieten van de mooie dingen die het leven je biedt. Zo wordt een tochtje naar de supermarkt, een avontuur. Een dagje op kantoor een kans om te groeien. En een blik in de spiegel een ‘life changing event’…

Laten we allen op ontdekkingstocht gaan en het masker aan de wilgen hangen! Namasté

 

Eén gedachte over “Nationale theaterdag?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.